Πώς θα ήταν μια μάχη μεταξύ Αχιλλέα και Δράκουλα; Μια μάχη μεταξύ Ρομπέν των Δασών και Σέρλοκ Χόλμς; Και τι θα γινόταν αν ο Βασιλιάς Αρθούρος συμμαχούσε με τον Τυραννόσαυρο Ρεξ ενάντια στον Moon Knight και τον Τζέκιλ και Χάιντ στην απόλυτη 2 vs 2 αναμέτρηση; Τίποτα από τα παραπάνω δεν τα φανταστήκαμε από μόνοι μας, καθώς όλα και πολλά περισσότερα, μπορούν να συμβούν στο Unmatched, τη μάχη των θρύλωνΜε αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία Jurassic Park – Dr Sattler vs  TRex καθώς και το επερχόμενο release που ανακοινώθηκε, Houdini vs The Genie αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση στο παιχνίδι που έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει χιλιάδες φίλους!




Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Για τους ελάχιστους που δεν γνωρίζουν ήδη, το 
Unmatched είναι μια σειρά παιχνιδιών με μινιατούρες, στην οποία ήρωες-θρύλοι, από διαφορετικά universe θα μπουν στην αρένα με στόχο να αποδείξουν μια για πάντα ποιος είναι ο ισχυρότερος όλων των εποχών. Το παιχνίδι ενδείκνυται για παίκτ
ες, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για vs 2 μάχες μέχρι τελικής πτώσης, ενώ τα πιο πρόσφατα σετ έχουν εισάγει και κανόνες για τριπλό free for all. Τα επιμέρους σετ παρέχουν 4 έως 2 ήρωες και ενώ είναι πλήρως αυτόνομα (πλην δύο εξαιρέσεων που έχουν μόνο έναν) μπορούν να ανακατευτούν όλα μεταξύ τους, δίνοντάς μας απίστευτους συνδυασμούς και μάχες που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί, όπως παράδειγμα το Beowulf εναντίον Invisible Man. Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ απλό σε κανόνες (εξηγείται και στήνεται σε πέντε λεπτά το πολύ), διαθέτει υπέροχες μινιατούρες και πανέμορφο και καινοτόμο artwork στις κάρτες, ενώ χαρακτηρίζεται από απόλυτη ασυμμετρία μεταξύ των χαρακτήρων. Το γεγονός ότι κάθε παρτίδα διαρκεί 20 με 40 λεπτά το κάνει σε συνδυασμό με τα παραπάνω ακαταμάχητο, προσφέροντας μια μίξη που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Γρήγορο και εθιστικό game play, με πολύ βάθος και χωρίς τη χρήση ζαριών. Όλο το σύστημα μάχης βασίζεται στο μοναδικό deck του κάθε χαρακτήρα, το οποίο αντικατοπτρίζει πλήρως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ήρωα. Είναι στο χέρι σας, το πώς θα στρέψετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπέρ σας!


Τι το κάνει να ξεχωρίζει; 

Πρώτα απ’ όλα η ασυμμετρία μεταξύ των χαρακτήρων. Πραγματικά παίζοντας το παιχνίδι καταλαβαίνεις ακριβώς γιατί η τράπουλα και οι ιδιότητες ενός χαρακτήρα είναι στημένα με τέτοιο τρόπο. Κάθε κάρτα και κάθε ability αντικατοπτρίζει πλήρως τα στοιχεία του lore κάθε ήρωα. Για παράδειγμα ο Σέρλοκ είναι αδύναμος στη μάχη σώμα με σώμα, όμως οι ιδιότητές του, του επιτρέπουν πάντα να ελέγχει με τα στοιχεία που βρίσκει την τράπουλα του αντιπάλου του και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά (κοινώς «άντε πιάσε τον»). Από την άλλη, ο Αχιλλέας για παράδειγμα προσφέρει ωμό ξύλο κατεβάζοντας damage για πλάκα, ειδικά μετά την πτώση του sidekick του, του Πάτροκλου. Πέραν της ασυμμετρίας και των εξαιρετικών περιεχομένων, το gameplay του παιχνιδιού είναι τόσο «φρέσκο»
και ταυτόχρονα ελαφρύ με βάθος που είναι δύσκολο να μην σε κερδίσει. Τα διαφορετικά τερέν που θα βρείς θα σε κάνει να προσαρμόσεις τη στρατηγική σου με βάση το ταμπλό που διαλέγεις κάθε φορά, δημιουργώντας διαφορετικές παρτίδες, ακόμα και μεταξύ των ίδιων αντιπάλων-θρύλων. Τέλος, το γεγονός ότι σου επιτρέπει να ζήσεις μάχες και συνδυασμούς που ούτε καν μπορούσες να φανταστείς (είπε κανείς Κοκκινοσκουφίτσα εναντίον Bloody Mary;) το κάνει να ξεχωρίζει από χιλιόμετρα, προσδίδοντας τεράστιο ενδιαφέρον.



Ολοένα αυξανόμενο ρόστερ

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στο 
Unmatched χωρίς να μιλήσουμε για το νέο υλικό που δίνει συνεχώς η Mondo Gamesανανεώνοντας της επιλογές μας. Ξεκινώντας από το αρχικό τετραπλό σετ
που κυκλοφόρησε (Αρθούρος, Αλίκη, Sinbad και Μέδουσα) και φτάνοντας στο νέο σετ Houdini vs The Genie, το οποίο θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο
φθινόπωρο, οι σχεδιαστές έχουν προσφέρει στους παίκτες δεκάδες ήρωες και κατ’ επέκταση αναρίθμητες επιλογές. Η μορφή του παιχνιδιού είναι ιδανική και για διοργάνωση τουρνουά. Άλλωστε, για εμάς τους φαν του παιχνιδιού, είναι ζωτικής σημασίας το να μάθουμε ποιος είναι ο πιο δυνατός ήρωας σε μια σειρά παιχνιδιών σε ομίλους και νοκ άουτ ματς (τύφλα να έχει το Champions League). Εννοείται πώς δεν χρειάζεται να έχεις εξαρχής όλα τα επιμέρους κουτιά για να παίξεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα σετ και στη συνέχεια να προσθέτεις όποια σου αρέσουν περισσότερο θεματικά. Η δική μας πρόταση για αρχικό σετ είναι το Cobble and Fog, καθώς διαθέτει τέσσερις ήρωες, με πολύ ανεπτυγμένο στυλ και πληθώρα επιλογών, καθώς και στοιχεία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο σετ. Ό,τι και να διαλέξετε ωστόσο, το Unmatched θα σας αποζημιώσει προσφέροντάς σας, θεματικές και διασκεδαστικές παρτίδες γεμάτες ένταση! Όπως είπε άλλωστε και ο Tom Vasel «παιχνίδια σαν το Unmatched είναι ακριβώς τα παιχνίδια που χρειάζεται το χόμπυ μας για να παραμείνει φρέσκο». Και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!